Ledeninformatie

Leden van de NVI zijn incassobureaus die zich willen onderscheiden. Dat doen zij door gecertificeerd te zijn met het Incasso Keurmerk certificaat. Heeft u van doen met een NVI-incassobureau, dan weet u dat het bedrijf werkt volgens de criteria van het Incasso Keurmerk. In deze criteria zijn de nodige regels en normen vastgelegd waaraan het incassobureau zich moet houden. Hierop wordt toegezien door het onafhankelijke Keurmerkinstituut te Zoetermeer.

Tweejaarlijks worden de NVI-leden bezocht door auditors van het Keurmerkinstituut en wordt getoetst in een audit of men nog steeds conform de regels van het keurmerk werkt. 

Aspirant leden

Voordat een incasso-organisatie volwaardig NVI-lid is, moet het bureau dat zich aanmeldt voor het lidmaatschap een zogenaamde certificatie procedure van maximaal een jaar doorlopen. Wat de procedure precies inhoudt leest u hier. 

Verkoop van vorderingen

Informatie over de verkoop van vorderingen kunt u hier vinden.

Geassocieerde leden

Geassocieerde leden zijn (branche)organisaties of bedrijven die zelf als dienstverlener op één of meerdere plaatsen in de credit management keten actief zijn of afnemer van deze diensten zijn, of (inhoudelijk) directe toeleverancier zijn (bijvoorbeeld dataverstrekker of leverancier van credit management software) aan credit management ondernemingen.

Met de credit management keten wordt de keten bedoeld van kredietwaardigheidstoetsing tot en met gerechtelijke incasso. Geassocieerde leden onderschrijven de missie van de NVI en zij willen en kunnen daar tevens een bijdrage aan leveren.