Wanneer mag ik een incassobureau beginnen?

Iedereen mag een incassobureau beginnen. Althans, dat is nu nog wel zo. De enige verplichting die u namelijk heeft is zich laten inschrijven bij de Kamer van Koophandel.

Het succes van de onderneming hangt af van het initiatief en ondernemerschap van de oprichter. Natuurlijk adviseren we de incassobureaus om lid te worden van de NVI om zich op die manier te onderscheiden in de markt. Daarvoor moet u aan bepaalde eisen voldoen die hier elders op de pagina te lezen zijn. We wijzen er graag op dat uw incassobureau minstens één jaar actief en praktiserend moet zijn om het NVI-lidmaatschap te kunnen gaan aanvragen.

Naar verluidt zal met ingang van 1 juli 2023 de Wet kwaliteit incassodienstverlening (Wki) ingevoerd worden, waardoor iedereen die een incassobureau heeft of dit wil starten een vergunning zal moeten aanvragen. Vrijelijk een incassobureau beginnen is dan niet meer aan de orde. Op deze website zullen we over het vervolg van dit traject steeds nadere informatie plaatsen zodra dat aan de orde is.