Schuldenknooppunt wint Innovatie Award

Op de Credit Expo heeft het Schuldenknooppunt de VVCM Innovation Award 2021 gewonnen. De vakjury roemde de eenvoud van de oplossing in het ingewikkelde speelveld van schuldregelen. Daarnaast werd de manier waarop het Schuldenknooppunt tot stand is gekomen, in nauwe samenwerking met betrokken belanghebbenden, als zeer innovatief gezien. De award is bedoeld voor organisaties die succesvolle innovaties tot stand brengen die leiden tot een bewezen doorbraak in het domein van credit management. De andere genomineerden waren Achmea en Invers. Met het gunnen van de prijs aan het Schuldenknooppunt geeft de vakjury een signaal aan de credit management branche om zo snel mogelijk aan te sluiten. Het aansluiten van veel partijen versnelt het proces van schuldregelen en verkleint de maatschappelijke kosten van schulden.

Oproep tot aansluiting

Genomineerden kregen tijdens de Credit Expo 15 minuten om hun cases te presenteren. Tijdens de pitch ging de nieuwe voorzitter van het Schuldenknooppunt, Evert-Jan Slootweg, in gesprek met Martin Neef, Head of Payment & Collections van Vattenfall. Vattenfall is een van de partijen die sinds het begin van het project betrokken is bij de ontwikkeling van het Schuldenknooppunt. Martin Neef over het Schuldenknooppunt: “Massa = kassa, ik blijf het zeggen over het Schuldenknooppunt. Het gaat pas echt vliegen als we dit samen doen. Gemeenten sluiten zich al massaal aan. Daarom roep ik schuldeisers op, wil je van de eindeloze stromen brieven en e-mails af, sluit je dan snel aan!”

Over het Schuldenknooppunt

Het Schuldenknooppunt is dé digitale oplossing voor de communicatie tussen schuldhulpverleners en schuldeisers om een schuldregeling te treffen. Aansluiten kan eenvoudig en snel via het webportaal. Wanneer partijen vlot aansluiten maakt het Schuldenknooppunt het treffen van een schuldregeling binnen 3 weken mogelijk.

Samenwerking tussen schuldhulpverleners en schuldeisers

Het Schuldenknooppunt startte initiatief vanuit de NVVK en de VNG en werd gerealiseerd met ondersteuning van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. In het ontwikkelingstraject stond de samenwerking tussen schuldhulpverleners en schuldeisers centraal, zodat het Schuldenknooppunt aansluit bij de praktijk van beide partijen. Het beheer en doorontwikkeling van het Schuldenknooppunt is belegd bij stichting Schuldenknooppunt. Het bestuur wordt naast een onafhankelijke voorzitter gevormd door schuldhulpverleners en schuldeisers: de NVVK, de VNG, de Schuldeiserscoalitie, de LVLB (Landelijke Vereniging van Lokale Belastingorganisaties), de NVI (Nederlandse Vereniging van gecertificeerde Incasso-ondernemingen) en de KBvG (Koninklijke Beroepsvereniging van Gerechtsdeurwaarders).

Kijk voor alle informatie en aansluiten op www.schuldenknooppunt.nl.