Nieuwe campagne SZW

De eerste stap is de meest belangrijke om te nemen. Dat weten we allemaal, maar het is soms best moeilijk om die te zetten. De coronacrisis raakt een groot aantal mensen in hun portemonnee, zoals jongeren en flexwerkers die hun (bij)baan zijn kwijtgeraakt. Of ondernemers en zzp’ers die inkomsten missen en noodgedwongen hun financiële reserves uitputten. Ondanks deze dreigende geldzorgen wachten mensen vaak lang met het zoeken naar hulp.

Uit schaamte, maar ook omdat zij de weg naar hulp niet goed weten te vinden. Met de campagne ‘De eerste stap helpt je verder’ wil het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bewerkstelligen dat particulieren en ondernemers snel aan de bel trekken als ze geldzorgen hebben en weten waar zij welke ondersteuning kunnen krijgen.

Of zoals NVI-incassobureaus altijd bepleiten: 'zoek contact, blijf niet stilzitten maar zorg dat je bij de eerste geldproblemen die je ziet ontstaan meteen in actie komt'. De campagne zal de komende tijd op veel plekken zichtbaar worden. We hopen dat iedereen die zich hierin herkent ook daadwerkelijk hulp zoekt, juist om te voorkomen dat de geldproblemen onoplosbaar groot worden. 

U kunt hier alles lezen over de campagne.

Bron: Rijksoverheid.nl