Meer weten over KEI? Kijk het webinar!

In civiele vorderingszaken met verplichte procesvertegenwoordiging kan nu al op vrijwillige basis digitaal worden geprocedeerd bij de rechtbanken Gelderland en Midden-Nederland. Vanaf 1 september 2017 wordt digitaal procederen in civiele vorderingszaken met een belang van meer dan 25.000 euro verplicht bij deze rechtbanken. Begin 2018 wordt het bij alle rechtbanken verplicht om digitaal te procederen in deze zaken.

De Rechtspraak organiseerde op 13 april 2017 in samenwerking met de Nederlandse Orde van Advocaten een webinar voor civiele advocaten. Door het webinar terug te kijken, komt u op een laagdrempelige manier meer te weten over het moderniseringsprogramma KEI en de nieuwe digitale manier van werken. Stap voor stap wordt het digitale systeem getoond en vragen beantwoord die tijdens de online workshop aan bod kwamen. Wat zijn de verschillen tussen werken in Mijn Rechtspraak en het Aansluitpunt Rechtspraak, hoe start u een procedure op grond van artikel 112 Rv of op grond van artikel 113 Rv en wat zijn de belangrijkste wijzigingen in de wetgeving civiele rechtsvordering?

Het hele webinar duurt 60 minuten. Daarin komen alle belangrijke onderdelen van digitaal procederen aan de orde. (U kunt ook delen uit het webinar volgen, deze staan specifiek benoemd op de pagina.)

Bron: rechtspraak.nl