KvK start Comeback-lijn 0800-1014

Met een landelijke campagne waarin drie BN-ers hun verhaal over een succesvolle comeback vertellen probeert de Kamer van Koophandel het taboe op zakelijke tegenslag te doorbreken. Aanleiding voor de campagne zijn de uitkomsten uit het KvK-onderzoek ‘Nederlandse ondernemers over ondernemen in zwaar weer’. Uit dat onderzoek komt naar voren dat ruim de helft van de Nederlandse ondernemers wel eens financiele problemen heeft gehad of in ieder geval een lastige periode heeft doorgemaakt. Toch geeft 73% aan dat de zwaar weer periode hen iets positiefs heeft gebracht, terwijl 53% zegt dat het hen een betere ondernemer heeft gemaakt. (bron: kvk.nl)

1-op-de-10 ondernemers

Ondanks de aantrekkende economie heeft 1 op de 10 ondernemers nog steeds te maken met zakelijke tegenslag en menig ondernemer heeft het gevoel er alleen voor te staan en ervaart stress hierdoor. Ruim driekwart van de ondernemers deelt zijn zorgen met familie of vrienden, de accountant of collega-ondernemers, maar zelden klopt men aan bij instanties zoals de KvK en MKB Doorgaan, die adviseren over manieren om de problemen het hoofd te bieden.

Comeback-lijn 0800-1014

Om ondernemers te stimuleren om eerder hulp te zoeken en hun zorgen uit te spreken, opende de KvK een 24-uurs ‘comeback’-lijn. Ondernemers kunnen anoniem bellen naar 0800-1014 om geholpen te worden met een luisterend oor en advies over financiering, innoveren, import en export en preventie tegen fraude, maar ook over de stress die bij financiele tegenslag komt kijken. 

Bekijk hier het verhaal van restaurateur Ron Blaauw: 

 Bekijk hier verhaal van cabaretier en presentator Jörgen Raymann:

 Bekijk hier het verhaal van mode-ondernemer Danie Bles: