Herstart campagne 'Kom jij eruit'


Vanwege corona is een nieuwe start gemaakt met de SZW-campagne van vorig jaar 'Kom jij eruit'. Er zijn een aantal nieuwe ambassadeurs gevonden die hun verhaal vertellen en met name voor ondernemers zijn er meer ervaringen aan toegevoegd. Kijk hier welke verhalen de ambassadeurs te vertellen hebben. 

Voor zelfstandigen

Als zelfstandige zit je vaak met je hele hebben en houwen in je bedrijf – of je nu een mooie mkb-onderneming met 35 medewerkers hebt, of net bent gestart als zzp’er. Je bent eigen baas en hebt grote vrijheid. Maar je hebt daarmee ook grote verantwoordelijkheid. Je moét slagen.

Een valkuil: optimisme
Die druk zorgt vaak voor groot optimisme. ‘Morgen wordt het beter.’ Maar dat optimisme kan ook een valkuil zijn. Je blijft doorgaan, ook al gaan de zaken slecht, zoals nu door corona. Simon: ‘Ook al sta je op het punt van omvallen, als ondernemer blijf je zeggen dat het prima gaat’

Te lang wachten
Nederlanders met geldproblemen wachten vaak lang voordat ze aan de bel trekken. In die tijd wordt hun schuld steeds hoger. Ondernemers wachten het langst met hulp zoeken. Terwijl advies en ondersteuning er wel zijn. En een groot verschil kunnen maken voor je bedrijf.

Voor werkenden

Bezorgd over je baan en over je inkomen? Dreig je in geldproblemen te komen? Je bent niet de enige. Ook vóór de coronacrisis had 1 op de 5 Nederlanders geldzorgen. Gelukkig zijn er organisaties en mensen die je kunnen en willen helpen. 

Goed op de hoogte
In deze onzekere periode is het belangrijk dat je goed weet wat je rechten en plichten zijn als werknemer. Daar vind je hier meer informatie over. Maar zorg ook dat je goed weet hoe je er qua geld voor staat. Heb je reserves? Sta je vaker rood dan eerst? Moet je maatregelen nemen?

Geldfit-test
Wil je snel en eenvoudig weten hoe je er financieel voor staat? Doe dan de test op Geldfit.nl. Heb je de test ingevuld? Dan wordt gelijk duidelijk welke hulp jij kunt krijgen bij jouw geldzaken. Je krijgt een persoonlijk advies met praktische tips. In 2020 gingen al ruim 100.000 mensen je voor.

Kijk hier welke informatie er beschikbaar is en doe de geldtest!


Leesmateriaal
Voor professionals is een magazine gemaakt: 'Schulden en Armoede – Op weg naar een integrale aanpak' staan de actiepunten voor het armoedebeleid en de brede schuldenaanpak. Ook vertellen armoede- en schuldenbeleidsadviseur Martijn Schut, de Tilburgse wethouder Esmah Lahlah en onze ambassadeur Hugo Oosterwijk hun verhaal.