Congres 'Kom uit je schuld'

Koningin Maxima woonde op maandag 9 september het congres ‘Kom uit je schuld’ bij in het gebouw van de Koninklijke Nederlandse Munt in Utrecht. Centraal stond de vraag hoe de taboes die spelen rondom schulden doorbroken kunnen worden.

In mei van dit jaar startte staatssecretaris Tamara van Ark de campagne ‘Kom uit je schuld’ om mensen met financiële problemen aan te moedigen over hun schuld te praten en eerder hulp te zoeken. Het congres werd gehouden in het kader van deze campagne. Gemiddeld lopen mensen vier tot vijf jaar rond met schulden voordat ze om hulp vragen. Schulden zijn dan vaak fors opgelopen, tot gemiddeld meer dan 40.000 Euro.

Koningin Máxima ging samen met staatssecretaris Van Ark in gesprek met bestuurders van organisaties die een bijdrage leveren aan de Brede schuldenaanpak van het kabinet. Zij sprak ook met ‘schuldenambassadeurs’ Marc, Anneke, André, Cora, Miranda en Dayenne. Zij zijn enkele van de gezichten uit de campagne ‘Kom uit je schuld’.

Ook ging de Koningin in gesprek met een aantal afgevaardigden van het Samenwerkingsverband Brede Schuldenaanpak waarvan ook de NVI onderdeel uitmaakt. Namens de NVI sprak directeur Connie Maathuis met Koning Máxima over het belang van een goede incasso en vooral ook over de gewenste snelle doorverwijzing van mensen met problematische schulden naar een adequate (schuld)hulpverlening.

Meer weten over de campagne van SZW "Kom uit je schuld'? Kijk op de website voor de verhalen van de ambassadeurs.

 

Bron: rijksoverheid.nl